Vozačko sučelje

Vozačko sučelje s fluidnim grafičkim oblikovanjem koristi se za komunikaciju vozača sa sustavom.
Putem njega vozač npr. preko padajućeg izbornika na ekranu odabire naziv rute koju će voziti (prilikom početka vožnje, promjene postojeće rute il ipak da objavi da je vozilo van službe).

Kako radi?

Aplikacija u vozačkom računalu nakon svakih prijeđenih 40-tak metara vrši utvrđivanje trenutne pozicije vozila, brzine i prijeđenog puta te podatke šalje putem mobilne mreže (GPRS ili 3G) na glavni server gdje se podaci dalje obrađuju.
Opcionalno je moguće preko aplikacije prijaviti i teže prometne zastoje te ga tako uzeti u obzir prilikom kalkulacije dolaznih vremena na sve vezane postaje.


Multifunkcionalnost

Na ekranu uređaja se vidi koja postaja dolazi slijedeća po redu ili na kojoj se vozilo trenutno nalazi.
Računalo se može koristiti i kao centralni uređaj za procesuiranje naplate voznih pristojbi (ticketinga) u vozilu.


Jednostavnost korištenja kao jamac sigurnosti

Zahvaljujući optimiziranom dizajnu, korištenje uređaja od strane vozača je krajnje pojednostavljeno. Izbjegavajući nepotrebno "gubljenje" po izbornicima i suvišno odvraćanje pažnje vozača, inteligentan programski sustav radi sve samostalno.


Hardverski zahtjevi

S obzirom da samo vozačko računalo ne zahtijeva komplicirane instalacije i da za svoj rad treba samo 12-voltnu utičnicu, vrlo se lako može prenositi iz vozila u vozilo (u slučaju npr. privremenog stavljanja u servis, van službe ili u rashod)! Aplikacija u vozačkom računalu je visoko optimizirana i prilagođena tako da ima relativno niske hardverske zahtjeve te je kompatibilna sa većinom Android uređaja na tržištu.